Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kevät sulatti hallintotieteilijät

Lisätty 24.04.2018

Kevään koittaessa myös hallintotieteilijät kömpivät ulos lukusalien ja opiskelijakämppien pimeistä nurkista, ja jalkautuvat ihmisten seuraan luomaan uusia verkostoja. Ad Hocin huhtikuu on pitänyt sisällään niin opiskelija- kuin yritysyhteistyötä, raivokasta verkostoitumista ja monta pannullista kahvia.

 

T3-yhteistyötä pohjustamassa

 

Y-kampus ja Tribe Tampere järjestivät 11.4 kaikille ainejärjestöille avoimen T3-apron, johon myös Ad Hocin hallitus osallistui. Tapahtuman tarkoitus oli tutustuttaa kolmen korkeakoulun järjestötoimijoita toisiinsa, ja luoda pohjaa poikkitieteelliselle yhteistyölle. Lisäksi tutustuimme kaikkiin korkeakoulukampuksiin.

Päivä starttasi TTY:n kielikeskuksessa, missä saimme kuulla Smart Campus Innovation Labin (SCIL) toiminnasta. SCIL on Tampereen korkeakouluopiskelijoille tarkoitettu innovaatioalusta, jonka kautta opiskelijat voivat osallistua yliopistoyhteisön sisäisiin kehittämisprojekteihin yhdessä opetushenkilökunnan kanssa. Monialaisissa ja -ammatillisissa projekteissa opiskelijat voivat hyödyntää omaa asiantuntijuuttaan, sekä kerätä samalla jopa 20 opintopistettä.

Päivän toinen etappi sijaitsi TAMK:n Y-kampuksella, missä kuulijoille tarjoiltiin kattava esitys viestinnän ja verkostoitumisen merkityksestä ainejärjestötoiminnassa. Esityksistä vastasivat viestintäkonsultti Jaakko Mustakallio Ellun kanat Oy:stä, sekä Opiskelijan Tampereen perustajajäsen Heikki Soininen. Lisäksi meille esittäytyivät Innoevent-tapahtuman puuhanaiset TAMK:lta. Ilta huipentui työpajaan yliopiston Y-kampuksella sekä pitsapartyihin Tribe Tampereen tiloissa.

Kaikkiaan päivää leimasi erittäin positiivinen pöhinä, joka povaa hyviä näkymiä T3-yhteistyölle. Ad Hoc haluaakin kannustaa muitakin hallintotieteilijöitä hyödyntämään oma verkostojaan, ja hankkimaan uusia.

 

Kevään työelämävierailu

 

Ad Hoc ja Spatikka järjestivät 20.4 yhteisen työelämäexcursion FCG:n Tampereen toimipisteeseen, jossa pääsimme tutustumaan julkisyksityiseen yhteistyöhön konsultoinnin näkökulmasta. FCG on suomen kuntien yhdessä omistama itsenäinen konsulttiyhtiö, joka tarjoaa monipuolisia palveluita viidellä eri toimialalla aina HR:stä katusuunnitteluun. Tampereen toimipiste on keskittynyt kaupunki ja rakennussuunnitteluun (suunnittelu ja tekniikka -toimiala), mutta täältä löytyy myös pieni yleiskonsultointiin keskittynyt tiimi. Muut FCG:n toimialat ovat koulutus, ohjelmistot, sekä kansainväliset kehittämishankkeet.

Esittelyjen perusteella FCG tarjoaa runsaasti hallintotieteilijöille soveltuvia työtehtäviä niin sote-uudistuksen, maankäytön suunnittelun, ohjelmistokehittämisen kuin HR:n parissa. Konsultoinnin maailmassa tärkeintä on osoittaa olevansa valmis käärimään hihansa, sekä oppimaan jatkuvasti uutta. Tarvetta uusille osaajille voi ilmetä nopeasti, joten jos ura FCG:llä kiinnostaa, suosittelemme seuraamaan heidän nettisivujaan aktiivisesti. FCG:lle on myös mahdollista hakea harjoittelijaksi itseä kiinnostaviin projekteihin.

Ad Hoc haluaa kiittää sekä FCG:n väkeä että Spatikkaa erittäin onnistuneesta excusta. Kevään verkostoitumisurakka ei kuitenkaan pääty vielä tähän, sillä toukokuussa Ad Hoc suuntaa Helsinkiin hallinnon tutkimuksen seminaariin yhdessä henkilökunnan kanssa. Tapahtumaan järjestetään ilmainen kyyditys kaikille halukkaille jäsenille. Lisäinfoa tapahtumasta on tulossa pian, joten muista seurata tiedotustamme.